Sivut

tiistai 22. lokakuuta 2024

Kauden päätös

 


Olemme taas päätyneet siihen pisteeseen vuodesta, että on sanottava hyvästit kesälle ja kyläyhdistyksen aktiiviselle toiminnalle sekä on suunnattava katseet kohti tulevaa.

Pidimme yhdistyksen syyskokouksen syyskuun lopulla parhaaseen ruska-aikaan ja kävimme yhdessä läpi mennyttä ja tulevaa. Pohdimme, mitä oli tullut tehtyä, mikä onnistunut, mitä voisi hieman parantaa ja olisiko jotain ihan uutta tiedossa. Virallisina asioina päätettiin säilyttää yhdistyksen hallitus sellaisenaan ensi vuodeksi, samoin jäsen- ja venepaikkamaksu. Keväällä sitten sovitaan kuka mistäkin toiminnassa vastaa. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

 
 

Jo usean vuoden ajan resurssit ovat johtaneet siihen, että toiminta keskittyy vain kesäkauteen. Tänä vuonna pidimme Kotakahviota auki yhdeksän kertaa 9.6 - 11.8. välisenä aikana. Kävijöitä oli keskimäärin hieman vähemmän kuin edellisenä vuonna, mutta sopivasti kuitenkin työmäärään nähden. Talkoita pidettiin kolmet ja niiden johdosta rannan ilme muuttui taas paremmaksi, kun saatiin ylimääräisiä pensaita pois ja vessarakennus ryhdistettyä. Pirttilahden tilaakin parannettiin taas niitolla. Yksittäisiä tapahtumia olivat Luonnonkukkapäivän kävely Haikanvuoressa (17 osallistujaa), perinteinen Kyläkirkko, Kukkia-pyöräily yhdessä Luopioisten kyläyhdistyksen kanssa ja kylän yhteinen Hermanninpäivän juhla (n.70 osallistujaa). Maire pyöritti Kahvikatoksessa käsityöpiiriä ansiokkaasti (5 kertaa). Kesäkauden päätti yhdistyksen yhteinen tutustumisretki Hauhon keskiaikaiseen kirkkoon ja Vanhaan raittiin (17 osallistujaa). Koko heinäkuun oli Ruuttakopilla kylän taiteilijoiden taidenäyttely, jossa kävi vieraskirjan mukaan 94 tutustujaa. Näyttely oli auki viitenä sunnuntaina. 

Kiitos kaikille kesän tapahtumissa toimijoille. Monelle kasaantui useampia pestejä, mutta mitäpä me emme kylämme hyväksi tekisi, kuten Esa asian sopivasti kuittasi.



Samalla kun muistelimme, pohdimme myös ensi kesää. Lopulliset päätökset teemme kevään yleisessä kokouksessa, mutta hyvähän on jotain miettiä jo näinkin varhain, Hämeessä kun ollaan. Kotakahvio pyörii ennallaan, talkoot varmaan myös. Kukkakävely, Kyläkirkko, Kukkia-pyöräily ne ovat jo perinnettä. Varmaan myös kasityöpiiri jatkaa. Mietittiin myös kulttuuriantia ja se onkin meidän kaikkien varassa. Pieniä esityksiä Kotakahvion yhteyteen. Rohkeasti vain: laulua, soittoa, sirkusta, taikatemppuja jne. Ajateltiin myös kesän lopulle retkeä tämän kesän tapaan johonkin lähialueen kuntaan. Ruuttakopille tehtäisiin myös ensi kesänä näyttely. Aiheeksi sovittiin Eränkäynti. Tämä tiedoksi kaikille, joilla on jotain tähän liittyvää materiaalia. Näyttely on historiaa luotaava eli keskittyy vanhoihin menetelmiin ja välineisiin, joita kylällä on ennen käytetty. Mikään ei synny itsestään, on vanha fysikaalinen lainalaisuus. Niinpä kutsun kaikkia todella miettimään tätä aihetta ja kantamaan kortensa kekoon kuten kunnon muurahainen. Tarvittaisiin myös joku, joka osaisi kertoa noista ajoista juttuja tai menetelmiä tai pitää vaikka näytöksen pyydysten käytöstä.

Tässähän tätä tiedotusta jo olikin. Teen vielä yhteenvedon taidenäyttelystä Näyttelyt-sivulle ja ensi vuoden näyttelystä erillisen mainoksen ilmoituslauluille.

Syksy on ollut ennätyslämmin ja kaunis. Kaikille hyvää mieltä ja hymyä tavatessamme!

Teksti ja kuvat:

Tuomo K.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti