maanantai 1. toukokuuta 2017

Kevättalkoot


Perinteisesti vappuna kokoonnuimme kylän rantaan laittamaan paikkoja kuntoon talven jälkeen. Viime vuoden roskat haravoitiin kasoihin ja kuljetettiin sivummalle maatumaan. Samalla katkottiin turhat taimet pois ja raivattiin nopeasti kasvaneet pusikot siistimmiksi.


Rannassa vuodesta 2000 asti ollut Padankota toimi talkoiden tukikohtana. Siellä pidimme uurastuksen jälkeen palaverin kesän tapahtumista kahvikupin ääressä.


Talkoisiin oli kokoontunut 15 aktiivia, niin kyläläisiä kuin kesäasukkaitakin. Siinä haravat suihkivat ja sakset viuhuivat, kun tehtiin siistiä jälkeä. Samalla mietittiin seuraavaa urakkaa, kun uimaranta tarvitsisi lisää hiekkaa ja venepaikat pitäisi saattaa ajan tasalle.


Siistiä jälkeä tuli, kyllä nyt kelpaa aloittaa kesäkausi. Lopuksi jaoimme kahviovuorot ja mietimme kyläretken mahdollisuuksia elokuussa. Niinpä tässä voi jo toivottaa kaikki halukkaat tervetulleiksi nauttimaan kotakahvion antimista sunnuntaisin klo 12-16. Aukioloajat näkyvät tarkemmin kylätiedotteestaKesäretken suuntana on Helsinki ja Porvoo ja ajankohta lauantaina 26. elokuuta. Siitä tulee tarkempaa infoa vielä myöhemmin, mutta pistäkääpä päivämäärä varaukseen jo nyt.

Teksti Tuomo Kuitunen, kuvat Maija Kuitunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti