keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kahvikatos uusiksiTalvi teki tepposet Kotakahvion terassille. Mutta ei hätää, olimme varanneet tälle kesälle talkooaikaa ja EU-rahaa tähänkin kohteeseen. Siis ei muuta kuin rakentajat paikalle, sahatavaraa paikalliselta yrittäjältä ja hihat heilumaan.

Pirkan Helmen kautta saimme avustusta kylän rannan kunnostamiseen. Venepaikat ja uimaranta laitettiin jo keväämmällä kuntoon, seuraavana oli Kotakahvion katos. Viime viikonvaihteessa paikalle saatiin toista kymmentä ahertajaa. Ensin kuorittiin maakerros pois, levitettiin suodatinkangas ja kärrättiin sen päälle hiekkapatja. Yläkuvassa alakierto on saatu jo paikoilleen, kulmat mitattu ja otettu tarkka ristimitta. Seuraavaksi mietitään kulmatolppien rakennetta ja korkeutta.Katokseen on tarkoitus tehdä lattia viime vuonna rakennetun laiturin ylijäämälaudoista. Siksi tarvittiin kannattimet, joihin terassilaudat sitten ruuvattiin. Katoksesta tulee nyt hieman suurempi kuin vanha katos oli, että saadaan kalusteet mahtumaan paremmin ja liikkuminen kahvipöytään helpommaksi. Pitkät rakentajat miettivät katoksen korkeutta tarkkaan, ettei joka kerta tarvitse nöyristellä, kun pöytään käydään. Nyt pitäisi mahtua.
Kaikissa kunnon talkoissa tärkeää on myös huolto, niin meilläkin. Kunnon lihasoppa ja suussa sulava kasvissosesoppa maistuivat ja kokit saivat ansaitut kehumiset. Kyllä kelpaa olla talkoissa. Mutta ettei totuus unohdu, niin pian oli taas päästävä työmaalle. Kynnet syyhyivät ja ajatukset pörräsivät, valmista pitäisi saada. Helteinen päivä vaati kuitenkin veronsa ja vaikka haluja olisi ollutkin, niin parasta oli kuitenkin siirtää loppu seuraavaan kertaan.


Joskus tuntuu, että tänne maalle tavaran saaminen on vaikeaa. Postin palvelut ovat huonontuneet. Niinpä jouduimme odottelemaan katoksemme kateaineita päiväkausia. Tilaus oli ajallaan, mutta logistiikka petti. Niinpä valokate on edelleen paketissa ja odottaa asentamistaan. Sen saamme ensi viikolla tehtyä. Sitten on valmista. Tehtävää kyllä riitti toiseksikin talkoopäiväksi. Tänään nostimme kattotuolit paikoilleen ja kiinnitimme ruodelaudat katetta varten. Kyllä vaan siinäkin meni aikaa. 
Ensi lauantaina on Kukkia-pyöräily ja Padankota on yksi sen taukopaikoista. Halusimme saada katoksen valmiiksi siihen mennessä. Toivottavasti lauantaina ei sada, sillä katos on edelleen ilman valokatetta. Se ei kuitenkaan estä pyöräilijöitä nauttimasta virvokkeita upiuudella terassilla tai vaikka pulahtamasta Kukkian aaltoihin hienolta laituriltamme. Tervetuloa vain kaikki ja tulkaa toistekin!


Teksti: Tuomo Kuitunen, kuvat: Tuomo Kuitunen, Maila Niuranen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti