maanantai 6. toukokuuta 2019

Ranta kuntoon


Kyläyhdistys sai kehittämisyhdistys Pirkan Helmeltä avustusta rannan kunnostamiseen, rakennusten korjaamiseen ja kylänäyttelyn pystyttämiseen vuonna 2019. Tämä tietää useita talkoita kesän ja syksyn mittaan, sillä projektit pitää saada tehtyä tämän vuoden aikana.


Ensimmäinen projekti onkin saatu jo hyvälle alulle eli rannan kunnostus. Kyläyhdistys vuokraa halukkaille venepaikkoja kylän rannasta ja perii niistä 25 € vuokraa. Sen vuoksi paikan tulisi olla myös sellaisessa kunnossa, että venettä voi turvallisesti ja vaivattomasti pitää rannassa. Vuosien saatossa jäät ovat painaneet töyrään vesirajaan ja veneen vetäminen sen yli talaalle on hankaloitunut. Viime syksynä tämä töyräs sitten poistettiin ja rannan kunnostus sai alkunsa (kuvat 1 ja 2 TK)


Lauantaina sitten tehtiin seuraava vaihe eli levitettiin uusi hiekka tilalle. Työn otti hoitaakseen Kari Saarinen, joka hommasi hiekan ja kaluston sen levittämiseen (Kuva 3 EV). Siitä hänelle lämmin kiitos. Käsipelillä tästä ei mitään olisi tullutkaan. Ensin rantaan levitettiin suodatinkangas, jotta kasvillisuus ei heti tunkisi esiin hiekan alta (kuva 4 JH). Sitten kankaan päälle levitettiin paksu kerros eli neljä rekkakuormaa soraa (Kuva 5 JH). Nyt ranta näyttää ihan erilaiselta kuin vielä viime kesänä (Kuva 6 JH).


Kunnostustyö saatetaan loppuun ensi lauantaina 11.5. kello 9 alkaen, jolloin Padankodalla on siivous- ja kunnostustalkoot. Silloin rantaa vielä tasataan peittämällä mahdollisia painumia ja maahan juntataan venepaikkojen paalut. Tämän jälkeen veneet voi tuoda takaisin kesää odottamaan. Venepaikkoja voi kysellä minulta. Vuokran voi maksaa kyläyhdistyksen tilille FI09 4510 7320 0062 73. Maksun yhteydessä tulee ilmoittaa nimi ja venepaikan numero, jonka löytää punaisesta tolpasta rannassa.


Tästä tämä talkookesä alkaa ja jatkoa voi seurata tämän sivuston kautta. Jos kysyttävää ilmenee, niin helpoimmin se käy kylän sähköpostin kautta (padankoski@gmail.com). Kylälle perustettiin myös WhatsApp-ryhmä, jonka kautta tieto kulkee myös helposti. Siihenkin voi liittyä mukaan ilmoittamalla halukkuutensa ja puhelinnumeronsa minulle esim. kylän sähköpostilla. Liittyminen edellyttää älypuhelinta.


Teksti: Tuomo Kuitunen, kuvat Tuomo Kuitunen, Esa Vuorinen ja Jorma Huttunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti