maanantai 21. kesäkuuta 2021

Talkoolauantai

Laiturin kunnostusta

 Pirttilahden rantaan kokoontui parikymmentä talkoolaista lauantaina yhdeksän aikaan kunnostamaan paikkoja. Korona-aika on rajoittanut kokoontumisia, joten sekin, että oltiin taas yhdessä touhuamassa, antoi tapaamiselle oman sävynsä. Paikat rapistuvat, jos niitä ei pidetä kunnossa. Sen huomasi taas. Ei siis muuta kuin toimeen.

Laituri oli vääntynyt korkean veden aikaan. Sen päähän asennettiin kaksi uutta ponttoonia ja irroitettiin se paremmin kellumaan. Nyt laituri on taas kunnossa ja odottaa käyttäjiään. Esa oli asentanut korjatut portaat laiturin päähän parantamaan vedestä nousemista. Vielä suunniteltiin pariin notkokohtaan lisäponttooneja, jotta rakenteet pysyvät ehjinä. Myös laiturin kiinnity rantaan vaatii vielä pähkäilyä.


Kangas suojaa rannan hiekoituksen vesikasveilta

Suurin urakka oli uimarannan hiekoitus. Paikalla oli jo viikolla tuotuna kaksi suurta kuormaa uimarantahiekkaa. Onneksi saimme talkoisiin mukaan konevoimaa ja niin traktorin etukuormaajalla hiekka siirtyi vähitellen suodatinkankaan päälle ranta-alueelle ja veteen. Kottikärryillä vietiin laituria pitkin hiekkaa kauemmaksi rannasta, haravalla ja lapioilla tasoitettiin pohjaa. Aallot tekevät sitten lopullisen työn. Nyt rannassa on Padankosken 'beach', jolla voi leikkiä ja ottaa aurinkoa. 

Näin uimaranta kohentuu

Myös Kodan katto oli kunnostuksen tarpeessa. Sammalta poistettiin ruiskutuksen avulla ja räystäät tarkastettiin jatkotoimenpiteitä varten. Kota on parikymmentä vuotta vanha ja katto vaatii perusteellisemman kunnostuksen. Ajattelimme sen ajankohdan olevan syksyllä.

Kodan katto suihkutettiin sammalenpoistajalla

Tyhjä ilmoitustaulu rannassa sai nyt uuden kankaan pinnalleen. Alkukesän aikana suunnittelimme sen kuvittamista ja päädyimme lopulta Padankosken karttaan. Nyt jokainen voi todeta, kuinka suuri kylä Padankoski lopultakin on pinta-alaltaan. Monelle on ollut yllätys, että Haikanniemikin on Padankoskea. Kartalta voi myös katsoa sopivan retkikohteen joko jalan tai pyörällä kuljettavaksi, miksei myös veneretken tai lyhyen autoretkenkin kohteeksi.

Nyt tiedämme kylämme koon

Talkoot kruunasi sitten maittavat kahvit särpimen kera. Siinä antimista nauttiessa tuli mieleen viime kesän kahvihetket omin eväin. Nyt oli samaa tunnelmaa. Heinäkuussa on tarkoitus jatkaa viime vuoden tapaa ja kokoontua kahvikatokseen juttelemaan ja tapaamaan toisiamme. Neljäs heinäkuuta keskustellaan kirkkoveneestä ja seuraavan sunnuntaina on kirkonmenot. Tervetuloa molempiin. Lähempänä ilmoitan vielä ajankohdat tarkemmin.

Lopuksi nautittiin talkookahvit

Teksti ja kuvat Tuomo KuitunenEi kommentteja:

Lähetä kommentti