keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Sunnuntain kahvihetket omin eväin

 

Kesäkirkossa oli parikymmentä sanankuulijaa.

Viime kesänä kokoonnuimme sunnuntaisin Kodalla juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Koska korona vaikeutti tapaamisia, niin otimme omat eväät mukaan. Koronan edelleen vaikeuttaessa elämää myös tänä kesänä olemme kokoontuneet sunnutaisin Kodalle omin eväin.

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina oli keskustelun aiheena kirkkovene Aallotar. Pirkko Syrjänen ja Seppo Kääriäinen olivat tulleet kertomaan vanhan perinteisen veneen pelastamiseksi perustetusta yhdistyksestä. Nyt yhdistys etsii veneelle kotisatamaa. Venettä kunnostetaan paraikaa ja sitten kun se on valmis, sillä voidaan tehdä veneretkiä Kukkialle tai Kirkastussunnuntaina kirkolle. Yhdistys kyselee voisiko veneen kotipaikka olla Padankoskella. Meitä oli parikymmentä kuuntelemassa heidän ajatuksiaan asiasta. Kyläyhdistykselle ei veneestä tulisi kustannuksia, se olisi vain sijoitettuna täällä. Olisiko siitä sitten jotain hyötyä kylälle? Sitä jäätiin miettimään. Veneen talakselle pitäisi löytää tasainen paikka, josta se saataisiin helposti siirrettyä vesille. Mietimme sellaista paikkaa ja myös sitä, löytyykö täältä sellaista rantaa, mistä veneen saisi sujuvasti veteen. Asia jäi nyt kyläläisten pohdittavaksi. Päätökset tehtäisiin elokuun lopulla yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä. Levittäkääpä tietoa niillekin, jotka eivät lue tätä kylän sivustoa ja ottakaa kantaa joko soittamalla tai kommentoimalla tämän sivuston kautta. Kylän sähköpostia (padankoski@gmail.com) voi myös käyttää.

Heinäkuun toisena sunnuntaina Kodalla oli perinteinen kyläkirkko. Luopioisten kappalainen Janne Vesto toimitti palveluksen, Maria Aaltonen toimi kanttorina ja Arja Nuuttila avusti soittamalla viululla tuttuja kappaleita. Kaunis kesäinen ilta ja Pirttilahdelta puhaltava kesätuuli loivat puitteet onnistuneelle illalle. Paikalla oli parikymmentä kyläläistä ja lomalaista.

Ensi sunnuntaina on seuraava kokoontuminen. Aihetta ei ole valittu, mutta senhän jokainen voi tuoda mukanaan. Ota evästä laukkuun ja tule puolen päivän aikaan tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Uudistettu uimaranta houkuttelee pulahtamaan veteenkin virkistäytymään. Tervetuloa!

Myös neulontapiiri kokoontuu joka toinen tiistai-ilta kahvikatokseen käsitöineen tai ilman juttelemaan. Edellinen kokoontuminen oli viime tiistaina 12.7., joten seuraava on kahden viikon päästä. Tervetuloa tähänkin tapahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti