tiistai 26. lokakuuta 2021

Toimintavuosi lähenee loppuaan

 

Syksyistä Kyläjärveä

Elokuun lopulla pidettiin kyläyhdistyksen kevät- ja syyskokous. Jo toisen kerran jouduttiin kevätkokous siirtämään syykokouksen yhteyteen koronan vuoksi. Se on pistänyt hallituksen miettimään, jospa muutettaisiin sääntöjä hieman vähemmän byrokraattisiksi ja siirryttäisiin vuosikokouskäytäntöön. Nyt tulevan talven aikana mietitään asiaa ja suunnitellaan sääntöjen muuttamista tältä osin. Asia tulisi päätettäväksi ensi kevään kokouksessa.

Tämän vuoden toiminta on ollut kovin vähäistä menneisiin vuosiin verrattuna. Korona esti kokoontumiset ja tapahtumat melko tyystin. Kesällä pidettiin talkoot ja kunnostettiin kotaa ja rantaa. Muutaman kerran kokoonnuttiin Kahvikatokseen juttelemaan ja kuulemaan muidenkin mielipiteitä. Kokoontumiset oli järjestetty omin eväin, niin ettei kenellekään tullut kohtuutonta vaivaa näistä tilaisuuksista. Kudontapiiri kokoontui myös katoksessa neulomaan ja virkkaamaan muutaman kerran kesän aikana. Siinäpä ne yhteiset tapahtumat olivatkin. Tieto näihin kulki kylän WhatsApp-ryhmän kautta.

Syyskokouksessa päätettiin, että ensi vuosi on toiminnallisempi. Luvassa olisi ainakin Hermanninpäivän juhla ja Kotakahvion aukiolot sunnuntaisin. Myös suunniteltiin Kylänäyttelyn avaamista Ruuttakoppiin. Näyttelyn aiheena olisi koulu ja siihen toivotaankin kyläläisten kertovan ajatuksiaan ja tuovan materiaalia. Ne voi toimittaa Terhille tai Kirsille, jotka valittiin näyttelyä valmistelemaan. 

Myös Historiikki on vuoden aikana edennyt. Hallitus päätti keväällä, että aineistosta pyritään saamaan aikaan kirja. Nyt käydään läpi talojen historiaa. Tarkoitus on kuulla talon asukkaita siitä, mitä historiikkiin heidän talostaan kirjoitetaan. Näistä asioista voi kysellä minulta. Tarkoitus on loppusyksyn ja kevään aikana kiertää taloissa haastattelemassa ihmisiä. 

Koska tämä vuosi oli eräänlainen välivuosi eikä toimintaa juurikaan ole ollut, valittiin nykyinen kylähallitus jatkamaan vielä ensi vuosi, joten täältä kotisivuilta löytyvät nykyisen hallituksen yhteystiedot ja meihin voi ottaa siis yhteyttä myös ensi vuonna.

Kyläyhdistyksen puolesta hyvää syksyn jatkoa ja kaunista talvea. Palataan taas keväällä kuulolle.

Terv. Tuomo (Kyläyhdistyksen pj.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti