keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Kylätakoot ja kevätkokous

 


Viime lauantaina kylän väki ja jo mökeilleen kiirehtineet kokoontuivat Kylänrantaan kunnostamaan paikkoja ja siivoamaan. Koko aamupäivä siinä meni, mutta saimme sekä Kodan että muut rakennukset kuntoon, pöytien ja penkkien ruuvit kiristettyä ja tien rantaan sorastettua. Lisäksi leikkasimme nurmikon ja haravoimme viime kesäiset lehdet ja oksat kompostoitumaan.

Raskaan soran lapioiminen olisi ottanut kovin voimille. Onneksi Simo tuli traktorin ja perälevyn kanssa apuun. Viime kesänä muutamat autoilijat jäivät kiinni rantahiekkaan, joka oli liian pehmeää. Se levitettiin keväällä uimarannan hiekaksi eikä tultu ajatelleeksi veneenlaskijoita. Nyt hiekka on tien kohdalla karkeampaa ja kestää paremmin peruuttaan veneen kanssa rantaan. Varotaan kuitenkin uimareita, jos niitä sattuu samaan aikaan rannalla olemaan.

Talkookahvien jälkeen pidimme Kyläyhdistyksen kevätkokouksen. Viime vuoden vei korona, joten nyt ensi kesänä on tarkoitus toimia taas entiseen malliin. 
12.6. klo 18.00 Kyläkirkko ja kesän avaus
19.6. klo 12.00 Luonnonkukkakävely
17.7. klo 15.00 Hermanninpäivän kyläjuhla
20.8. klo 9.00 Pirttilahden niittotalkoot
Kotakahviot järjestetään kesäsunnuntaisin 19.6. alkaen klo 12 - 14, paitsi juhannuksena ja Hermanninpäivänä. 

Tulkaa kaikki mukaan toimimaan. Kahvitusvuoroja on vielä jakamatta ja tilaisuuksiin ei ole osallistujien määrän ylärajaa. Keskustelimme myös Kylähistoriikin ilmestymisestä. Materiaali on pääasiassa koottu ja nyt tehdään tarkistuksia ja oikolukua. Jos kaikki menee hyvin, niin lukemaan pääsee vielä tämän vuoden puolella. Jos jollakulla on jotain muistoja kerrottavana kouluajasta, äitienpäivistä, työstä ja vapaa-ajasta, niin kannattaa nyt ottaa yhteyttä Historiikkitoimikunnan jäseniin eli näitä ovat: Esa Vuorinen, Marja-Leena Ruuhi, Aimo Aakkula, Markku Seppälä ja Tuomo Kuitunen. Yhdessä hyvää tulee.

Kaunista kesää kaikille Padankoskelaisille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti