sunnuntai 19. toukokuuta 2024

Kevättalkoot ja kyläkokouksen päätöksiä

 

Lauantaina kokoonnuimme rantaan laittamaan paikkoja kesäkuntoon. Kodan siistiminen  ja nurmikon leikkaus ovat välttämättömiä viihtyvyyden kannalta. Meitä oli kymmenkunta uurastajaa paikalla ja puhdasta jälkeä alkoi heti syntyä.


Osa ilmoitustauluista on päässyt huonoon kuntoon talven aikana ja niiden kunnostaminen oli yhtenä takookohteena. Kaksi taulua saatiin valmiiksi pystytettäväksi jätelavojen yhteyteen. Siitä on helppo lukea ilmoituksia ja tapahtumia tuodessaan roskia. 


Yllättävän paljon oli pieniä puuntaimia kasvanut venepaikoille. Kohta siellä olisi koivikko, jos ei jotain tehtäisi. Nyt taimet kiskottiin juurineen maasta ja alta paljastui mansikkaketo. Siitä on mukava maistaa makeita mansikoita rannassa käydessään.

Haravoimista myös riitti. Monta kottikärryllistä kipattiin kuivia lehtiä kompostiin maatumaan mullaksi. Rannasta tuli siisti ja jo seuraavana päivänä uimarit löysivät puhtaan rannan.  Kesä voi tulla ja uimakausi alkaa. Tervetuloa nauttimaan Kukkian puhtaista vesistä! 


Talkoiden jälkeen kokoonnuimme päättämään kesän ohjelmasta. Kevätkokouksessa hyväksyttiin viime vuoden tilit ja toimintakertomus ja sitten pohdittiin kesän tapahtumia. Koska toimijoita on vähän, pitää ohjelmankin olla kohtuullinen. Tässä kalentereihin tärkeitä päivämääriä:

Kotakahvio klo 12 - 16 sunnuntaisin 9.6., 16.6., 30.6., 7.7., 14.7., 21.7., 28.7., 4.8. ja 11.8.
Luonnonkukkapäivän retki Haikanmaalle 16.6. klo 12 - 15, lähtö Kodalta.
Kyläkirkko 16.6. klo 18 Kodalla.
Kukkia-pyöräily 30.6. Huoltopiste Kodalla.
Hermanninpäivän juhla perjantaina 12.7. klo 18.
Rannan niittotalkoot lauantaina 3.8. klo 9.
Vessatilojen ja laiturin kunnostustalkoot lauantaina 24.8. klo 9.
Syyskokous syyskuussa
Yhteinen retki elo-syyskuussa.

Lisäksi kokoontuu käsityökerho Kahvikatoksessa ja kotakahvion yhteydessä on mahdollista pelata nurmikolla erilaisia pelejä (mölkkyä, sulkapalloa, lautapelejä jne.)

Ruuttakopille suunniteltiin taidenäyttelyä täksi kesäksi. Kylän taiteilijat voivat ottaa yhteyttä Terhi Isosuohon (050 349 4995) tai Maija Kuituseen (040 059 9218) ja tarjota töitään näyttelyyn, joka on auki heinäkuun sunnuntaisin Kotakahvion aukioloaikoina Ruuttakopissa. Maalauksia, piirroksia, veistoksia, valokuvia, sota-ajan puhdetöitä yms. Älä arkaile ottaa yhteyttä. 

Tapahtumista ja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kylän ilmoitustauluilla, tällä kyläsivulla ja kyläläisten WA-ryhmässä. Kylätiedote on luettavissa ilmoitustauluilta ja tämän kyläsivun oikean laidan Sivut-palstasta kohdasta Kylätiedotteita.

Tervetuloa mukaan ja nauttimaan yhdessäolosta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti