perjantai 12. heinäkuuta 2024

Hermanninpäivä

 


Perinteistä Hermanninpäivää vietettiin Padankosken uimarannassa Kodan pihapiirissä perjantai-iltana kauniissa kesäisessä säässä. Paikalle oli saapunut n. 60 juhlavierasta kyläläisiä, lomalaisia ja myös entisiä kylän asukkaita ja ystäviä kaukaakin. 

Ohjelmassa oli yhteislaulua
Minna Liljedahlin johdolla. Hän laulatti vanhoja tuttuja kansansävelmiä, kouluajan lauluja ja iskelmiä ukulelen säestyksellä. Todettiin, että laulu antaa voimaa ja parantaa. Se huomattiin myös ohjelman jatkuessa Maija Kuitusen tietovisalla. Siinä leikkimielisesti testattiin, kuinka hyvin yleisö tunsi kylää ja oli lukenut Meilän kylä-kirjan. Hämmästyttävällä tavalla paikannimistä ja taloista saatiin selvää vain muutaman kirjaimen avulla. Myös kyläläisten kunnosta huolehditaan ja nyt palkittiin kuntolaatikoilla kävijöitä. Laatikot sijaitsevat Nurmion tienhaarassa Vahlevuoren kohdalla ja Myllylän tienhaarassa Porasaan johtavan tien alussa. 

Juhla huipentui vuoden Hermannin valintaan. Kailon Heikki on pitänyt arvonimeä hallussaan kahden vuoden ajan ja nyt oli aika siirtää titteli eteenpäin. Uudeksi Hermanniksi nimettiin Nurmion laajaa sukua edustava Marja-Leena Ruuhi. Hän on ansioitunut viime vuosien aikana etenkin Meilän kylä-historiakirjan oikolukijana, sukutaulujen tarkastajana ja Mäkipään alueen tutkijana ja sukujen selvittäjänä. Kylähallituksessa hän on toiminut sihteerinä. Hermanni kruunattiin Terhi Isosuon tekemällä monista luonnonkukista punotulla seppeleellä ja kunniakirjalla. Hermannin kunniaksi laulettiin yhdessä Minnan johdolla perinteinen Setä Hermannin valssi.

Lisäksi ohjelmassa oli arpajaisia, kahvitusta ja makkaranpaistoa, jutustelua ja yhdessäoloa. Lankarullien määrää arvuuteltiin ja todettiin, että Vatisissa on ommeltu ahkerasti, kun tyhjiä rullia oli kertynyt yli kaksi ja puoli sataa kappaletta. Lopuksi pidettiin arpajaiset. Kiitokset kaikille arpoja ostaneille, voittoja tuoneille ja niitä lahjoittaneille. 

Näin on kylälle saatu uusi Hermanni kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Tapaamme samoissa merkeissä seuraavan kerran kesällä 2026 juhlien hienoa kyläämme ja sen asukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti