lauantai 11. toukokuuta 2019

Kevätsiivous


Äitienpäivän aattona kokoonnuimme viimeistelemään vene- ja uimarantaa. Nyt on venepaikat merkitty paaluilla ja rantaan voi tuoda veneensä vanhalle paikalle. Maksun 25 € voi suorittaa kyläyhdistyksen tilille, joka löytyy tiedotteesta. Kuittiin tulee merkitä sana venepaikka ja paikan numero. Paikkoja on tällä hetkellä kaikkiaan 12 kpl, mutta tehdään lisää, jos kysyntää on enemmän. Myös laituripaikan voi lunastaa suuremmalle veneelle. Siitä tulee neuvotella erikseen.

Samalla kun toiset talkoolaiset urakoivat venepaikkojen kanssa, toiset haravoivat rannan viime kesän lehdistä ja roskista, öljysivät pihahuonekaluja, siivosivat kotaa sisältä tai suorivat talvella sortuneen katoksen puita. Niistä ja viikolla tilatusta uudesta lautatavarasta on tarkoitus ensi lauantaina (18.5.) koota yhdessä uusi entistä ehompi katos kesän rientoja varten.

Aamupäivän työskentelyn jälkeen saimme vieraaksemme Kirsi Oeschin, joka tuli kertomaan Kukkian kylät-hankkeesta.  Tämä hanke pitää sisällään monia osahankkeita, joilla pyritään parantamaan kylien toimintaa ja yhteistyötä. Puheenvuoron jälkeen virisi vilkas keskustelu aiheesta. Pohdittiin kylämme asumattomiksi jääneiden talojen kohtaloa, katseltiin kartalta sopivia retkireittejä niin kävelyä kuin juoksuakin ajatellen. Mietittiin myös yhteydenpitoa ja tiedottamista, yhdessä tekemistä ja yhdessä liikkumista. Tästähän on jo mallina kylän yhteinen WhatsApp-ryhmä, johon taas liittyi mukaan muutama uusi jäsen.


Mietimme hetken myös kylän esittelytekstiä. Se laadittiin melko nopealla aikataululla, mutta ilmeisesti siihen saatiin jotain aitoa kylästämme, koska se ei saanut pahempaa tuomiota. Niinpä tämä teksti lähtee nyt eteenpäin siihen valittujen kuvien kanssa ja se on esillä posterityyppisesti ainakin Kukkian kyläasumisen messuilla kesäkuun lopulla Luopioisten liikuntahallilla. Tämä esite tulee näytteille myös tänne, kunhan se ensin valmistuu.

Kirsi Oeschin valloittavan esityksen jälkeen oli helppo todeta, että meillähän on hyvä kylä ja paljon mahdollisuuksia sen edelleen parantamiseen. Esityksen aikana tuli mieleen jo monta projektia, joita voidaan viedä eteenpäin tulevina vuosina. Kunhan ei vaan haukata liian suuria paloja kerralla. Aina on muistettava kylän voimavarat.


Teksti: Tuomo Kuitunen, kuvat: TK ja Maila Niuranen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti