sunnuntai 9. elokuuta 2020

Kotakahvio omin eväin


Koko heinäkuun olemme kokoontuneet Kodalle näin sunnuntaisin juttelemaan ja tutustumaan uusiin asioihin. Alkukesästä  koronan rajoittaessa kokoontumista päätettiin tällaisesta käytännöstä. Samalla peruttiin Hermanninpäivät ja kyläretket. Tänään oli kuudes tapaaminen. Edellisten selosteet voit lukea sivulta Vuoden 2020 tapahtumat.

Tänään oli tämänmuotoisen toiminnan viimeinen kerta. Paikalla oli 15 henkeä ja puheensorinasta päätellen kahvikupin ääressä oli hyvä olla. Tänään ei ollut varsinaista aihetta, mutta kertasimme kesän kulkua, kartoitimme toiveita ja suunnittelimme koronan jälkeistä aikaa. Kahvikatokseen voi toki kokoontua muutenkin juttelemaan ja jos haluaa enemmänkin asiasta tiedottaa, niin kylän Whatsapp-ryhmän kautta sana leviää.

Edellinen kokoontuminen, Kukkia-Seuran vierailu, herätti myös keskustelua, sillä kaikki eivät olleet päässeet sillä kertaa mukaan. Saimme myönteistä palautetta kävelystä ja se kirvoitti jatkamaan samansuuntaista toimintaa myös ensi vuonna. Tunnemmeko edes itse Padankoskea? Olisiko mahdollista ensi kesänä järjestää muutaman tunnin retkiä eri puolille kylää joko maitse tai veneellä? Tämä kuulosti hyvältä idealta. Jos tautitilanne mahdollistaa, niin retkiä voitaisiin tehdä ja ne saattaisivat olla hyvinkin antoisia. Asia pistettiin hautumaan ja päätöksiä tehtäisiin syyskokouksessa.

Samalla kun mietittiin retkiä, niin heräsi taas kysymys kylän historiikista. Joitakin paloja eri talojen kohdalta on jo tehty, joten niiden kokoaminen yhteen ja täydentäminen voisi olla mahdollista ja näin saada kylän historia joko nettiin näille sivuille tai sitten ihan perinteisenä kirjana tai molempia. Tämä vaatii kovasti työtä ja osaavia ihmisiä mukaan toimimaan. Naapurikylissä asia on saatu jo kansien väliin, miksi ei meilläkin. Tähänkin palataan syyskokouksessa.

Alustavasti puhuttiin myös yhdistyksen sääntöjen nykyaikaistamisesta. Jorma lupasi ottaa asiasta selvää syyskokoukseen mennessä ja esitellä sitä meille silloin. Yhden vuosikokouksen menetelmällä pääsisimme vähemmällä byrokratialla ja saisimme säästettyä aikaa ja voimia varsinaiseen toimintaan.

Vaikka Kotakahviot olivatkin nyt tässä, niin käsityöpiiri jatkaa toimintaansa vielä. Eli piiri kokoontuu 

tiistaina 11. elokuuta 2020 klo 15 - 17 Kahvikatoksessa.

Yhdistyksen  syyskokous pidetään elo-syyskuun vaihteessa ja siitä ilmoitetaan erikseen tällä sivustolla, kylän keskustan ilmoitustaululla sekä Whatsapp-ryhmässä.

Kiitos kaikille poikkeuksellisissa Kotakahvioissa olleille, oli hienoa jutella ja kuunnella, oli mukava tutustua uusiin ihmisiin ja saada tietoa eri aloilta. 

Terv. Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti