sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kyläyhdistyksen kevätretki 21.5.2016


Kyläyhdistys teki bussimatkan Keski-Suomeen toukokuussa. Vuorismatkat Rautajärveltä oli laatinut retkiohjelman ja siihen oli saatu mahtumaan katsottavaa vähän jokaiselle. Matkaan lähti keväisenä lauantaina 29 kyläläistä tai loma-asukasta.


Aamukahvit joimme Jämsänkosken myllyllä ja sieltä kiiruhdimme Partalaan huopatossutehtaalle kokeilemaan perinteisen jalkineen sopivuutta. Kylällä sijaitsevat maamme ainoat huopatossuja valmistavat tehtaat. 


Kun ostokset oli suoritettu, jatkui matka Hirvikartanolle syömään. Ensin tutustuimme talon asukkaisiin, isäntäväkeen ja eläimiin. Kerrankin pääsi lähelle hirveä ja turvallisesti eikä kenenkään tarvinnut katsella sitä pyssyn tähtäimen läpi. Hirvet ja kauriit olivat hyvässä hoidossa, ruoka oli maittavaa ja paikka suurenmoinen. Oli hyvä jatkaa kohti Jyväskylää!


Vaajakoskella on maankuulu Pandan tehtaanmyymälä, joka lapsen unelma. Tuntui se suklaa ja lakritsi  maistuvan vanhemmillekin. Iltapäiväkahville retkeläiset matkasivat Viherlandiaan, kukkatavarataloon. Sieltä taisi kahvikupillisen jälkeen lähteä kukkia mukaan auton tavaratila täynnä. 


Iltaa kohti köröttelimme sitten takaisin kotiin, vaikka minun kotini kyllä jäi edelleen Jyväskylään. Kiitos retkeläisille mukavasta matkasta ja matkaseurasta. Ensi vuodeksi voitaisiin suunnitella uusi yhtä hauska retki.

Kuvat ja teksti Tuomo Kuitunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti