sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kukkakävely 16. 6.

Luonnonkukkapäivänä kyläyhdistys järjesti perinteisen kukkakävelyn kylän läheisyydessä. Retken vetäjänä toimi yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Kuitunen ja sateisesta säästä huolimatta retkelle oli lähtenyt mukaan yli kaksikymmentä innokasta retkeilijää. Osa oli lähtenyt mukaan kauempaakin."Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle." Tämä oli meidänkin tarkoituksemme.


Kun liikutaan padankoskelaisessa kukkamaailmassa, riittää katsottavaa useammallekin retkelle. Vaikka päivän nimikkolajia valkolehdokkia emme löytäneetkään, niin löysimme kuitenkin monia muita mielenkiintoisia kukkia. Ylivoimaisesti yleisin kysymys oppaalle taisi olla: Mikäs se tämä on? Siinähän sitä opittiin uutta ja kerrattiin vanhaa, molemmin puolin.


Samalla kun etsimme tuntemattomia ja tuttuja kasveja, tutustuimme myös erilaisiin metsänhoitotapoihin: kasvatusmetsään, taimikkoon, soistuneeseen metsään ja ikimetsään. Katselimme myös metsän arvokkainta puuta, haapaa, mikä sai useamman suun hymyyn: Ei kai sentään! No, eihän se olekaan ihmisen kannalta, mutta luonnon kannalta on. Sehän on kotina monen monelle eliölle: kasveille, hyönteisille, linnuille, sienille ja tietenkin myös liito-oravalle.


Kolme tuntia ja kolme kilometriä – eipä vauhti päätä huimannut. Paljon näimme ja paljon jäi näkemättä. Ensi kesäksi suunnitteilla on uusi retki, päiväkin on jo tiedossa: sunnuntaina 18.6. 2017. Tervetuloa kaikki taas mukaan, lähtö on kylän keskustasta klo 12.00!

Teksti Tuomo Kuitunen, kuvat Maija Kuitunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti