perjantai 15. heinäkuuta 2016

Hermanninpäivä 12.7.


Hermannista heinään – sanonta on vanha ja se on aikoinaan pitänyt myös paikkansa. Padankoksella on Hermannipäiviä vietetty 1980-luvulta alkaen, ensin kylän vanhalla kansakoululla ja sitten 2000-luvulla Uimarantaan rakennetun Padankodan pihapiirissä. Juhlapäivä on viime vuosina ollut joka toinen vuosi.


Kesällä 2016 satoi ja satoi, mutta juhla vietettiin ja paikalle saapui väkeä toista sataa, iloisina rupattelemaan ja tapaamaan tuttuja, juttelemaan vieraidenkin kanssa. Paikalle oli kerääntynyt väkeä kylältä ja mökeiltä, kauempaakin, ulkomaita myöten. Hyvä maine kiirii maailman ääriin.


Hermanninpäivillä valitaan vuoden Hermanni tai Hermannitar. Tänä vuonna kyläyhdistyksen hallitus oli tähän kunniatehtävään valinnut Hilkka-Liisan. Yläkuvassa hän vielä laskee kassalla rahoja tietämättä tuon taivaallista hienosta saavutuksestaan.


Juhlan juontajana ja laulattajana toimi yhdistyksemme sihteeri Arja Nuuttila. Monet järjestelyt olivat hänen vastuullaan – ja kaikki sujui hienosti. Kiitos hänelle!


Vaikka ilma oli sateinen, niin ihmisten lämpö sulatti koleudenkin. Kiitos kaikille osallistujille. Nyt odotamme kesää 2018 ja seuraavia Hermanninpäiviä. Pistäkääpä kalentereihinne päivä muistiin.

Teksti ja kuvat Tuomo Kuitunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti