keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Kirjastoauto

Kyläyhdistyksemme oli aikoinaan vaikuttamassa Padasjoen kirjastoauton pysähtymiseen kylän keskustassa. Vuosikymmenten ajan kirjastonhoitaja Iiro Nuuttila on täsmällisesti saapunut pysäkille ja ystävällisesti ohjannut asiakkaita kirjojen pariin. Autolta on saanut paitsi kirjastopalveluita, niin myös mukavaa seuraa, pieniä esityksiä ja tietoja niin kylän kuin ympäristönkin tapahtumista. Monet ovat saapuneet autolle tapaamaan muita kyläläisiä ja juttelemaan kuulumisia.

Nyt Iiro jää eläkkeelle, ansaitusti yli 40 työvuoden jälkeen. Näihin vuosiin on mahtunut niin asiakkaiden runsauden vuodet kuin vähittäinen hiipuminenkin kylien asukasmäärän laskiessa.

Pälkäneen kunnan kanta kirjastoauton jatkon kannalta on  myönteinen, mutta miten asiaan suhtautuu palvelun tarjoaja. Kyläyhdistys syyskokouksessaan otti asiaan kantaa ja päätti lähettää Padasjoen kunnalle kirjeen, jossa toivotaan hyvän palvelun jatkumista ja myönteistä kantaa siihen, että auto jatkossakin pysähtyy kylämme keskustassa.

Nyt joka tapauksessa on edessä tauko, kun kunta etsii uutta henkilöä Iiro Nuuttilan jatkajaksi. Toivottavasti sellainen löytyy ja auto nähdään taas marraskuussa kylänraitilla palveluksia tarjoamassa. Toivoa myös sopii, että kyläläiset löytävät autosta luettavaa tai katsottavaa. Runsas asiakasmäärä kertoo siitä, että auton käynti kylällä on tarpeellinen.

Teksti ja kuvat Tuomo Kuitunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti