maanantai 22. heinäkuuta 2019

Kahvikatos muotoutuu moneksi


Kylärannan kahvikatos on valmistunut. Viimeisetkin harja- ja räystäspellit on ruuvattu paikoilleen. Katos on ollut jo kovassa käytössä. Siinä on kokoonnuttu sunnuntaisin kahvittelemaan, jolloin tässä 'kylän olohuoneessa' on viihdytty tuntikaupalla jutellen ja nauttien kesästä. Pieni sadekaan ei ole haitannut. Katoksen alle on istuutunut myös kutomisryhmä juttelemaan, venyttelemään ja kutomaan jo useammankin kerran. Seuraava kokoontuminen on ensi tiistaina 23. heinäkuuta klo 17.00. Kaikki ovat sinne tervetulleita edelleen kutimen kanssa tai ilman. Myös ohikulkijat ovat paikan löytäneet nauttiakseen eväitään kauniissa maisemassa.

Eilen sunnuntai-iltana kahvikatos muuntui kyläkirkoksi. Perinteinen harras hiljentymishetki kokosi katoksen alle parikymmentä kyläläistä ja kesäasukasta. Luopioisten kappelin pappi Janne Vesto toimitti palveluksen soittamalla alkusoitoksi Finlandian huuliharpulla. Kauniisti tämä soi tyynessä illassa ja loi tunnelman koko tilaisuuteen. Apostolien päivän tekstit käsittelivät opetuslasten kutsumista ja valmiutta palvelemaan. Kanttorina tilaisuudessa toimi kylän oma kanttori Arja Nuuttila.

Yhteistyö on voimaa. Tämä on taas tänä kesänä todettu moneen kertaan ja kun työ aloitetaan, se valmistuu, kun siihen sitoudutaan. Näin on saatu veneranta kuntoon, kahvikatos pystyyn ja Ruuttakoppi sisustettua odottamaan näyttelyn pystyttämistä. Vielä tämän kesän aikana edessä on yksi suuri projekti, uimakoppirakennuksen kunnostus. Tämä 1960-luvulla pystytetty rakennus on tullut siihen pisteeseen, että se on syytä ajanmukaistaa. Tämän hankkeen ajankohta on 9. - 11. elokuuta. Silloin taas tarvitaan talkoolaisia, jotta viimeinenkin kylän EU-hankkeen kohde saadaan kuntoon.


Seuraavana viikonloppuna 17.8. niitetään Pirttilahdella vesikasvillisuutta. Tämä jo perinteinen tapahtuma on vuodesta toiseen koonnut yhteen useita venekuntia keräämään niitettyä kasvimassaa pois vedestä. Tämän työn ansiosta vesi kimmeltää lahdella ja sen laatu on selvästi parantunut.

Kaikille talkoissa mukanaolleille ja sunnuntaikahvilan pitäjille on tiedossa kiitosilta elokuun 23. päivänä klo 18.00. Tule silloin nauttimaan herkullisesta ruoasta ja hyvästä seurasta. Ilmoita osallistumisestasi Arjalle tai minulle viimeistään niittotalkoiden yhteydessä, niin tiedämme, kuinka paljon varaamme syötävää.


Teksti ja kuvat Tuomo Kuitunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti