tiistai 7. heinäkuuta 2020

Kävelyreitit


Sunnuntaina (5.7.) kokoonnuimme toisen kerran Kodalle omin eväin. Paikalla oli viisitoista ihmistä ja kaksi koiraa. Kahvittelun lomassa saimme tutustua Aimon tuomaan leikekirjaan, josta löytyi mennyt maailma eli kansio koostui hää- ja hautajaiskutsuista ja kuolinilmoituksista menneiltä vuosikymmeniltä. Sieltä monet löysivät muistoja sukulaisistaan ja tutuistaan. Ihmettelimme myös kaunista nuottikirjaa, jonka joku oli käsin tehnyt 1800-luvun lopulla. Sinne oli koottu tutut ja tuntemattomatkin laulut sovitettuina klarinetille ja baritonille. Kenen tekemä se on, sitä emme tiedä. Jos juku tietää, niin olisimme iloisia tiedosta.


Kahvihetken aiheena oli varsinaisesti kylän läheisyydessä olevat kävely-, juoksu- ja pyöräilyreitit. Esa oli laatinut kartan kylän eteläpuolen reiteistä ja käynyt testaamassa ne trimmerin kanssa. Reitit on merkitty maastoon keltaisella nauhalla niiltä osin, kun reitti kulkee polkuja pitkin. Autoteille ei nauhoja ole laitettu. Reittejä pääsee kulkemaan jalan ja juosten, mutta polut eivät ole pyöriä varten. Pituutta niillä on n. 8 km kummallakin. Vahlevuoren tienhaarassa on kuntolaatikko, johon voi kirjata käyntinsä. Toinen kuntolaatikko on edelleen Porasaan vievän tien risteyksessä.Keskusteltiin myös kylän pohjoispuolen lenkkipoluista. Ne on myös olemassa ja lähtevät kylän keskustasta. Polkuja ei ole vielä maastoon merkitty, mutta ne kulkevat pääasiassa teitä pitkin. Polkukohdille tullaan laittamaan nauhat samalla tavalla kuin Esan tekemilläkin reiteillä on. Kyläjärven reitti kulkee Utujoentietä Myllylään ja sieltä Porasantietä maantielle. Tie kulkee Nuuttilan pihapiiristä, jossa on noudatettava kohteliaisuutta. Rajalan ja Heinon metsätien lenkit kulkevat Salimäentietä talon pihapiirin sivuitse navetan takaa. Pihassa on koiria, jotka saattavat haukkua.

Kartoissa on merkittynä reitit tarkemmin. Niitä voi kopioida omaan käyttöön. Tarkoitus on saada myös Kodalle karttoja.

Pyöräilyreiteistä myös keskusteltiin. Maatiereitit ovat tunnettuja, myös joitakin oikoreittejä löytyi. Yksi niistä johtaa Hirvivuoresta Takamaantien kautta Padasjoentielle. Tie on hyväkuntoinen ja soveltuu pyöräilyyn.

Näin tällä kertaa. Iloinen puheensorina täytti Kodan ympäristön. Samalla sovittiin, että ensi kerralla kokoonnutaan mausteiden ja yrttien parissa. Saamme tutustua sekä kasvatettujen että luonnosta löytyvien yrttien maailmaan Mairen johdolla. Mukanasi voit tuoda myös omia yrttejäsi. Tervetuloa ensi sunnuntaina klo 12 - 14 omin eväin hyvään seuraan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti