perjantai 4. syyskuuta 2020

Kevät-syyskokous


Viime sunnuntaina urakoitiin otsikossa mainitut byrokraattiset toimet pois yhdistyksen osalta. Keväällä koronan vuoksi väliin jäänyt kevätkokous hyväksyi nyt viime vuoden urakoinnin Pirkan Helmi-hankkeessa ja samoin vuoden muunkin toiminnan. Heti perään suunniteltiin sitten tulevan vuoden toimia syyskokouksessa. Toivottavasti saamme ne vietyä läpi ilman tämän vuoden kaltaisia rajoitteita. Aika näyttää.

Suunnitelmissa ensi vuodelle on kotakahvion pyörittäminen kesäsunnuntaisin perinteiseen tapaan ja myös tänä vuonna siirtyneen Hermannipäivät-tapahtuman järjestäminen heinäkuussa. Alustavasti sovittiin sunnuntai heinäkuun 11. päivä juhlan ajankohdaksi. Myös jo perinteeksi muodostuneet niittotalkoot Pirttilahdella toteutetaan taas ensi kesänä. Kasvillisuus oli heti lisääntynyt tänä kesänä, kun talkoita ei järjestetty.

Syyskokouksessa valittiin myös uusi hallitus. Jatkan puheenjohtajana vielä ensi vuoden. Vuoden alusta Anne jättää hallituksen ja Kirsi ja Ismo tulevat mukaan. Kiitos ja tervetuloa. 

Kokous päätti myös hakea erilaisia avustuksia, jotta saadaan konnostettua rakenteita Kodalla sekä pystytettyä vihdoin kylänäyttely Ruuttakopille. Tätä varten tarvitsemme edelleen vanhoja esineitä lainaan näyttelyä varten.

Kokous perusti myös toimikunnan kylän historiatiedon keräämistä varten. Tieto kootaan vähitellen tänne kylän sivustolle, jossa se on nähtävänä, kommentoitavana ja korjattavana. Aika näyttää kuinka tämä keruu onnistuu ja saammeko aineistoa kasaan niin paljon, että voimme suunnitella sen julkaisemista muullakin tavalla. Aineistoa voi toimittaa esim. sähköpostilla kylän osoitteeseen padankoski@gmail.com. Erityisesti tarvitaan kuvia, joita voidaan julkaista juttujen yhteydessä. 

Kyläyhdistys aloitti myös sääntöjensä ajanmukaistamisen. Tulevaisuudessa pyritään keventämään byrokratiaa siirtymällä vuosikokous-käytäntöön. Asia tulee ajankohtaiseksi ensi kevätkokouksessa, jolloin pitäisi olla valmiina luonnos uusiksi säännöiksi.

Varmaan ensi vuoteen mahtuu muutakin ja vaikka tämän vuoden toiminnat ovat olleet niukkoja, pyritään ensi vuonna normaalimpaan toimintaan. Toki tänäkin vuonna vielä voi kokoontua kahvikatokseen juttelemaan, kutomaan tai nauttimaan kahvihetkestä kauniilla paikalla. Tervetuloa kaikki ensi vuonna taas toimimaan yhteiseksi hyväksi.

Teksti ja kuva Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti