sunnuntai 28. elokuuta 2022

Niittotalkoot ym.

 


Taas ollaan siinä vaiheessa kesää, että Pirttilahti on siivottava. Viime lauantaina pidettiin perinteiset niittotalkoot ja ruokottiin tällä kertaa kylän puoleinen pää ja väylä Ritosalmeen. Konevoimasta huolehtivat Simo ja Timo, niitosta Esa ja Juhani, kuljetuksesta monta venekuntaa. Perinteiseen tapaan niittojäte nostettiin käsivoimin veneisiin ja kuljetettiin uimarantaan poiskuljetettavaksi.

Kun niittäminen aikoinaan aloitettiin, oli lahti lähes tukossa. Nyt saatoimme jo todeta, että vaikka viime kesänä niittoa ei suoritettu, oli kerättävää jätettä vähemmän kuin normaalisti. Lahti alkaa pysyä jo avoimena. 


Talkoomestarien Vuokon ja Ismon kahvit ja makkarat tekivät hyvin kauppansa aina kuljetusten välissä. Lämmin sää helli, mutta myös janotti. Valmista tuli iltapäivään mennessä ja taas voi esteettä soudella ja kalastella lahdella.

Kylähistoriikki on loppusuoralla. Tekstit ja kuvat on valittu. Nyt vain tarkastetaan ja sitten lähetetään taitettavaksi. Paperipula ja ruuhkat painoissa voivat viivastyttää kirjan valmistumista, mutta jos ei saada nyt syksyllä valmiiksi, niin sitten keväällä. Toivotaan parasta.

Kotakahvion toiminta loppui pari viikkoa sitten, vaikka kesä jatkuikin lämpimänä. Ensi suvena sitten jatketaan. Kyläyhdistyksen toiminta myös vähitellen asettuu lepoon. Vielä meillä on syyskokous pitämättä. Hallitus päätti kokouksessaan, että syyskokous on 

lauantaina 17.9.2022 klo 15.00 Kodalla.

Tulkaa kaikki mukaan päättämään yhteisistä asioista. Kokouksessa valitaan hallitus ja puheenjohtaja sekä sovitaan alustavasti ensi vuoden toiminnasta.

Tervetuloa!

Taas on lahti vapaa soudella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti