sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Syyskokouksen antia


 Lauantaina oli kyläyhdistyksen syyskokous Padankodalla. Paikalla oli toistakymmentä henkeä ja meillä oli oikein antoisa keskustelu yhdistyksen toiminnasta ja ensi vuoden tapahtumista. Tosiasiahan on, että kyläyhdistyksen toimintaan tarvittaisiin lisää toimijoita. Nyt pyöritään liikaa samojen ihmisten vastuulla. Tämä on tietenkin ongelma muuallakin, mutta erityisesti silloin, kun vastuunkantajat ikääntyvät ja vähenevät. 

Kokous valitsi ensi vuoden puheenjohtajaksi edelleen Tuomo Kuitusen ja hallitukseen seuraavat henkilöt: Esa Vuorinen, Kirsi Saarinen, Terhi Isosuo, Ismo Ojala ja Marja-Leena Ruuhi varsinaisina sekä Hilkka Järvenoja ja Leena Koivuniemi varajäseninä. Toimintaa tarkastamaan valittiin Anna-Liisa Meskus ja varalle Maarit Lavikainen. Näin saatiin toimijoiden määrää lisättyä ja monipuolistettua, osin uusittuakin. Uusi hallitus järjestäytyy helmi-maaliskuussa ensi vuonna.

Mitä sitten toimintasuunnitelmaan ensi vuotta varten tuli, niin Kotakahvio pyörii ensi kesänäkin, samoin järjestetään perinteiset Kukkia-pyöräily ja Luonnonkukkapäivän retki. Uutena ajateltiin järjestää kylän kesäasukkaille oma ilta, jossa esiteltäisiin paitsi toisiamme niin myös kylää, sen nykyisyyttä ja historiaa. Suunniteltiin myös yhteistä retkeä johonkin lähialueelle. Talkoita on luvassa ensi kaudellekin. Tällöin kunnostetaan 20 vuotta vanhaa kotaa ja perataan järveä. Nämä siis ovat suunnitelmia, joiden toteutuminen riippuu tekijöistä ja heidän voimistaan.

Yhdistys vuokraa edelleen venepaikkoja (á 25 €), joita voi kysellä puheenjohtajalta. Lisäksi sovittiin yhdistyksen jäsenmaksuksi edelleen 5 €. Sen voi maksaa kannatusjäsenmaksuna yhdistyksen tilille (FI10 4510 7320 0062 73) tai Kotakahvion yhteydessä kahvion vetäjälle. 

Kylän historiasta on tekeillä kirja. Se on painamista vaille valmis ja tulee myyntiin joko loppusyksystä tai sitten ensi vuonna riippuen paperin saannista ja painopaikasta. Julkistamistilaisuus järjestetään kirjan valmistuttua ja siitä ilmoitetaan erikseen. Kirjan voi aikanaan hankkia esim. Kotakahviosta. 

Paljon on suunnitelmia, nyt vain tarvitaan toteuttajia. Esimerkiksi Kotakahvion yhteyteen olisi hienoa saada joku esiintyjä soittamaan, laulamaa, lausumaan runoja tai tekemään jotain muuta. Näitä voi miettiä ja ilmoittaa sitten meille. Esiintymislava on avoin.

Tälle vuodelle ja ensi talvelle suunniteltiin kylän latua. Jos joku on innokas ryhtymään tähän, niin voi ilmoittautua Esa Vuoriselle. Tämä palvelisi paitsi kyläläisiä myös mökkiläisiä, joita yhä enemmän on käymässä kylällä myös talvisin. 

Oikein kaunista syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti