lauantai 10. joulukuuta 2022

Historiakirja

 


Kyläyhdistyksen asettama kylän historiaa kartoittava työryhmä on saanut työnsä valmiiksi. Kirja Meilän kylä – Padankosken historia julkaistiin pari viikkoa sitten. Kirja sai hyvän vastaanoton ja sen 200 kpl:een painos myytiin loppuun reilussa viikossa. Tällä hetkellä kirjaa ei ole enää saatavilla. Ei kuitenkaan syytä huoleen. Kirjasta otetaan jatkopainos ensi vuoden puolella. Ennakkotilauksia voi lähettää kylän s-postiin osoitteella padankoski@gmail.com. Tilaukset merkitään muistiin ja tilaajalle ilmoitetaan sitten, kun kirjaa on taas saatavilla. 

Samalla, kun tutustumme kirjan antiin, on tänne kylän sivulle perustettu aineistopankki. Etusivun oikeassa laidassa olevassa valikossa on painike Kylän historiaa. Sinne kootaan kirjaan liittyvää materiaalia eli siitä nyt poisjääneitä kuvia ja tarinoita. Ne sijoitetaan sisällysluettelon mukaiseen kohtaan, josta klikkaamalla pääsee niihin tutustumaan. Vielä aluksi monet kohdat ovat tyhjiä. Jotta sinne saadaan sisältöä, voi kuvia ja juttuja lähettää kylän s-postilla sivuston ylläpitäjälle, jolla on oikeus siirtää ne sivulle joko sellaisenaan tai muokattuna. Viime mainitussa tapauksessa siitä neuvotellaan lähettäjän kanssa.

Ensi kesänä on tarkoitus avata vanhassa Ruuttakopissa kouluaiheinen näyttely. Tätä varten tarvitaan vanhoja luokkakuvia, kirjoja, vihkoja, kouluaineita ja -käsitöitä. Kovin paljon pieneen tilaan ei mahdu, mutta yritetään saada näyttelystä monipuolinen ja tunnelmallinen muistelu kouluajasta. Näitäkin voi lähettää joko kylän s-postin välityksellä tai toimittaa kyläyhdistyksen puheenjohtajalle. Näyttelyn jälkeen materiaalit palautetaan omistajalleen.

Rauhaisaa joulun aikaa kyläläiset!

Terv. Tuomo Kuitunen

Yhd. pj. ja sivuston ylläpitäjä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti