maanantai 17. heinäkuuta 2023

Kesä on tapahtumien aikaa

 


Kyläkävelylle hieman yli viikko sitten osallistui 15 vapaa-aikaansa täällä viettävää tai kylän vakinaista asukasta. Kiersimme kylän ydinkeskustan ympäri ja katselimme paikkoja, johon ensimmäiset asukkaat 1500-luvulla savupirttinsä rakensivat. Kiersimme myös Mäkipäässä, mikä on kylän talojen vanha mäkitupalaisalue ja tutustuimme Ruuttakopissa olevaan koulunäyttelyyn. Vesisade uhkasi, muttei tullut päälle ja niin saimme kuivina siirtyä Padankodalle nauttimaan virvokkeita. Kiitos kaikille, jotka olivat mukana. Ehkäpä ensi vuonna suunnittelemme jotain muuta yhteistä kyläläisten ja lomalaisten kanssa.

Koulunäyttely on osoittautunut suosituksi. Liki sata henkeä on jo kolmena aukiolopäivänä tutustunut kylän kouluaikaan. Näyttely on auki vielä kahtena tämän heinäkuun sunnuntaina. Tulkaa ihmeessä tutustumaan, sillä näyttely puretaan elokuun alussa. Näytillä on oppikirjoja, kirjoituksia, luokkakuvia, käsitöitä, tilikirjoja, opettajan ja keittäjän päiväkirjoja ja paljon muuta mielenkiintoista. Monet kävijät ovat iloisesti yllättyneet, kun luokkakuvasta ovat löytyneet tutut kasvot. 

Eilen, sunnuntaina, oli kotakahvion lisäksi Suvi-vesiensuojelutapahtuma, jossa sai tutustua tämänhetkiseen suojelu- ja parannustoimintaan meille niin rakkaan Kukkian alueella. Illalla vielä kokoonnuttiin perinteiseen kesäkirkkoon. Janne Vesto piti saarnan rakkauden kaksoiskäskystä. Sanankuulijoita oli tällä kertaa yli kaksikymmentä. 

Suosituksi on tullut myös Maire Seppälän vetämä kudontapiiri, joka on kokoontunut kahvikatoksessa useana tiistaina. Sinne voi tulla kutimen kanssa tai ilman. Maire ilmoittaa kokoontumisista kylän WA-ryhmän kautta.

Seuraava suurempi tapahtuma onkin sitten 29.7., jolloin on tarkoitus kunnostaa talkoilla Kodan katto ja maalata kahvikatoksen pylväät. Tervetuloa mukaan.

Teksti Tuomo Kuitunen, kuva Marja-Leena Ruuhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti