keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Köydenveto kunniaan


Kylällä on aikoinaan vedetty köyttä. Siitä on muistutuksena pitkä ja paksu köysi, joka kiedottiin talkoissa Ruuttakopin näyttelytilan kattoparruun. VPK:n jäämistöstä löytyi myös pokaali, joka kertoo köydenvedon olleen laajemmaltikin suosittua. Pokaalissa on kaksi merkintää vuosilta 1936 ja 37. Ainakin silloin on vedetty kilpaa naapurikylän miesten kanssa. Näyttää padankoskelainen veto olleen silloin kovempi, kun nimi on pokaaliin päässyt molemmilla kerroilla.

Tuolta ajalta on myös yllä oleva valokuva, jossa näkyy kuinka köyttä vedettiin hampaat irvessä ja yritettiin saada naapurijoukkue liikkumaan jonkin sovitun rajan yli. Keitä tuossa kuvassa sitten on? Olisi hyvä tietää ja merkitä muistiin. Jos tiedät, niin ilmoita siitä vaikka sähköpostilla (padankoski@gmail.com).


Mitenkähän nykykunnolla köyttä vedettäisiin? Olisiko kyläläisistä siihen tai lomalaisista? Lehdessä oli uutinen, että naapurikylällä on kisattu kyläläiset vastaan mökkiläiset. Olisiko köydenveto kyliä yhdistävä tekijä? Tänä kesänä on nostettu näyttävästi esiin Kukkian kylien identiteettiä ja mainostettu erilaisista kylätapahtumia. Vanha perinnelaji, köydenveto, voisi olla hyvinkin kyliä yhdistävä tekijä. Jospa joku herättäisi sen vielä henkiin!

Teksti Tuomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti