maanantai 22. maaliskuuta 2021

Nyt kevät tulee

 


Pari päivää sitten oli kevätpäiväntasaus, yö ja päivä ovat yhtä pitkät. Vielä ehtii nauttia valkoisista hangista ja pilkkiahvenista. Kesää kohti mennään.

Historiikkiryhmä ei ole viettänyt talvea jouten. Olemme urakoineet kaksikin laajaa kokonaisuutta: sodat ja vapaa-aika. Ne on nyt netissä arvioitavana ja toivon, että niitä myös kommentoidaan. Molemmat ovat aiheita, josta vanhemmilla padankoskelaisilla on varmasti omia kokemuksia ja omia muistoja. Keräämme niitä edelleen talteen myöhempää käyttöä varten. Ne voi lähettää kylän sähköpostiin padankoski@gmail.com. Jos kynä ei luista niin voi soittaakin ja kertoa muistojaan. 

Seuraavat suuremmat kokonaisuudet Historiikissa ovat kauppa ja liikenne. Minulla on niistä kovin vähän tietoa, joten kaipaan apua. Työryhmä työstää aihetta jo, joten varmaankinn ennen kesää saamme jotain aikaan. Pistäkääpä tietoa tulemaan.

Mokoman korona edelleen rajoittaa toimintaa. Vaikka täällä maalla tuskin sitä on, niin on syytä kuitenkin olla varuillaan. Meitä ikäihmisiä on kylällä paljon eikä kaikkia ole vielä rokotettu. Kylähallitus ei ole vielä kokoontunut miettimään ensi kesän toimintaa, mutta sekin on viruksen varjossa edelleen. Viime kesänä meillä oli Kotakahviossa kahvihetkiä sunnuntaisin omin eväin. Ehdottakaapa ensi kesäksi toimintatapoja, jos käy taas niin, että perinteiset jutut joudutaan perumaan.

Joka tapauksessa eletään postitiivisella mielellä ja nautitaan kauniista luonnostamme.

Terv. Tuomo Kuitunen
Kyläyhdistyksen pj
040-7017412

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti