maanantai 7. marraskuuta 2022

Historiikki valmistuu

 

Kaksi vuotta Kyläyhdistyksen asettama työryhmä on työstänyt kylämme historiakirjaa. Tänään se on mennyt painoon. 

Kirja käsittelee Meilän kylän historiaa kaukaa jääkaudesta 1900-luvun loppuun saakka ja vähän ylikin. Se selvittelee muinaisten asukkaiden elämää, nykyisen kyläyhteisön syntyä, taloja niiden asukkaita ja elinkeinoja, palveluita, liikennettä, sotia ja luontoa. Kirjassa muistellaan kylän ihmisiä, heidän töitään ja toimiaan.

Kirja ei ole koskaan valmis. Siihen on lisättävää ja korjattavaa. Siksi tänne verkkosivulle perustetaan aikanaan aineistopankki, jossa kerrotaan lisää, korjataan virheitä ja esitellään kuvia ja henkilöitä, joita ei ole kirjan 362 sivulla esitelty. Niitä voi lähettää kylän s-postin kautta (padankoski@gmail.com) tai kertoa toimikunnan jäsenille.

Kirja on tarkoitus saada markkinoille tämän kuun lopulla. Julkistamistilaisuus pidetään Padankoskella Salimäen vanhassa pirtissä Salimäentie 32, lauantaina 26.11.2022 klo 13.00. Siellä voi myös lunastaa kirjan itselleen. Sitä myydään 40 € kappalehintaan. 

Myöhemmin kirja on saatavilla toimikunnan jäseniltä (Aimo Aakkula, Terhi Isosuo, Tuomo Kuitunen, Marja-Leena Ruuhi, Markku Seppälä ja Esa Vuorinen) tai Hippeläisen kaupasta Rautajärveltä, Mikkolan navetalta tai Pytingistä. Maksuna käy pääasiassa raha.

Terv. Historiikkityöryhmä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti